Invertere / Vekselrettere

Vekselretteren er hjertet i dit solcelleanlæg, da den omdanner solcellernes jævnstrøm til vekselstrøm, som dine husholdningsapparater benytter. Kontakt os, hvis du mangler en vekselretter til dit solcelleanlæg, eller hvis din gamle inverter er blevet slidt og trænger til en udskiftning.

Hvad Er En Vekselretter?

Hjertet i dit solcelleanlæg fra Solenergi Danmark er vekselretteren, også kaldet inverteren eller omformeren. Solcelleanlægget omdanner solens energi til jævnstrøm, og du har derfor brug for en vekselretter til at omdanne solcellernes jævnstrøm til 230 volts vekselstrøm, som derefter kan sendes ud på el-nettet eller bruges i dine elektriske installationer. På den måde svarer en vekselretter til den omformer, der sidder på opladeren til din bærbare computer eller mobiltelefon. Du ser til gengæld ikke vekselrettere på små solcellelamper og lignende, da de fungerer ved brug af jævnstrøm. Benytter du kun dit solcelleanlæg til batterier, skal du heller ikke benytte en vekselretter, men i stedet bruge en controller.

Opnå Høj Driftssikkerhed Med En Vekselretter Af God Kvalitet

Når du ser på et solcelleanlæg som en samlet enhed, bestående af solceller, montageudstyr, el-materiel og vekselretter, så er vekselretteren den eneste del i systemet, der reelt bliver slidt. Det betyder, at den ikke har helt den samme forventede levetid som solcellerne. Efter ca. 15-20 år bør du påregne at udskifte din vekselretter, og derfor bør du vælge en model af den bedste kvalitet, så den holder så længe som muligt. Hos Solenergi Danmark har vi fagligheden i orden og fører kun vekselrettere af høj kvalitet.

Valg Og Placering Af Din Vekselretter

Med stor erfaring er vi din leverandør af nogle af de bedste vekselrettere på markedet. En vekselretter af lav kvalitet kan give et energitab på helt op til 10 procent. Derfor er det vigtigt for os at levere det bedste til dig som kunde. Kun på den måde er vi sikre på, at dit nye solcelleanlæg bliver en rigtig god forretning.

Det er helt op til dig, hvor du ønsker din vekselretter placeret. Det er dog en fordel at placere vekselretteren under et tag, i et bryggers eller garage og samtidig så tæt på solcelleanlægget som muligt, så du mindsker tab og undgår fugt og snavs. Vælg mellem vekselrettere af topkvalitet fra IBC Solar og Solar World. Er du i tvivl om det bedste valg eller placering af vekselretter, så tøv ikke med at få professionel vejledning